Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Mascort diu que treballen en un cens de refugis climàtics i no descarta incloure-hi piscines municipals

El conseller diu que estudiaran que es puguin omplir si no hi ha més espais on refugiar-se

|

- Publicitat -

El conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, ha explicat aquest dilluns a TV3 que treballen en un cens de refugis climàtics de cara a l’estiu i ha apuntat que aquest cens podria incloure piscines municipals. Això permetria, a la pràctica, estudiar que les que es consideren que funcionen com a refugi puguin omplir-se. Actualment, el pla de sequera prohibeix el reompliment de piscines als municipis que estan en emergència. En aquest sentit, Mascort ha recordat que si l’estadi d’emergència es manté a nivell 1 no es podran omplir piscines i que cal posar-se al cap “que no hi ha aigua”. Tanmateix, ha deixat la porta oberta a que es pugui fer en casos concrets.

L’exemple que ha posat és el d’un barri en què la piscina és un refugi climàtic i no hi ha cap altre espai a la zona on refugiar-se, com ara una biblioteca. “Podríem estudiar que aquella piscina es convertís en refugi climàtic i es pogués omplir, però per situació normal no”, ha dit.

Publicitat

D’altra banda, sobre la dessalinitzadora dels hotels de Lloret, ha reiterat que encara no ha vist el projecte, però que aquest s’encabirà en la norma legal “si és possible”. “Les condicions tècniques del projecte marcaran que es pugui fer o no”, ha afirmat tot remarcant que en la mesura del possible s’intentarà que es pugui. Encara sobre el projecte, ha afegit que cal veure si servirà per l’aigua de les piscines o també per injectar “més aigua al sistema”.

El conseller també s’ha referit a les llicències per a piscines particulars en municipis i ha deixat clar que les competències en àmbit de llicències urbanístiques són dels ajuntaments. Tot i que ha reconegut que poden estar obligats a autoritzar les llicències, també ha recordat que els municipis tenen eines per sancionar, si cal, quan s’omplen piscines.

Et pot interessar  El Govern descarta l'entrada en la fase 2 d'emergència però manté les restriccions actuals durant l'estiu

Finalment, ha subratllat altre cop que els vaixells no són la solució per a la sequera i que el futur passa per produir prou aigua per no dependre de transvasaments sinó que cal una solució “estructural”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut