Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Mas tanca files amb Junts i la seva la posició amb els decrets: “S’ha de fer entendre que la legislatura no serà una bassa d’oli”

Insta el president espanyol a "superar la incomoditat" i a asseure's amb Carles Puigdemont

|

- Publicitat -

L’expresident de la Generalitat, Artur Mas, “comparteix” la negativa de Junts a votar a favor dels decrets que incorporen diverses mesures socials, però que també entorpeix l’amnistia, ja que inclouen un article que permet paralitzar-ne l’aplicació en cas que la qüestió dels reclamants s’elevi a instàncies europees, com el TJUE. Mas creu que “s’ha de fer entendre que la legislatura no serà una bassa d’oli”, i avisa que “tot allò que passi pel parlament espanyol s’ha de negociar abans”.

D’altra banda, Mas ha donat per perduda l’opció de celebrar un referèndum acordat amb l’Estat espanyol, ja que, a parer seu, aquest “no sortirà de la negociació”. Per aquest motiu, ha demanat als partits independentistes que es “plantin” i posin sobre la taula un nou pacte fiscal. A la vegada, també ha proposat que l’Agència Tributària depengui de la Generalitat.

Publicitat

Sobre Pedro Sánchez, Mas s’ha mostrat “convençut” que el socialista vol resoldre el conflicte català, “però crec que la manera que ell té al cap no és la que funcionarà“, ha manifestat. L’expresident ha continuat amb metàfores marineres per referir-se a la política espanyola: “Serà una navegació molt complicada, hi haurà vents molt forts i onades per tot arreu”. Tot i alertar que la legislatura no serà una “bassa d’oli”, l’expresident ha matisat que és “partidari” que el mandat duri quatre anys “per treure’n el màxim rendiment possible”.

Finalment, l’expresident també ha parlat sobre la hipotètica reunió entre Pedro Sánchez i el president a l’exili, Carles Puigdemont, la qual encara no té data de celebració. Així, Mas ha instat al president espanyol a “superar la incomoditat” i a asseure’s amb el líder independentista. Ha apuntat que després d’apostar per l’amnistia, Puigdemont és un “gripau de menor dimensió” que s’ha “d’empassar” Sánchez.

Et pot interessar  Trias no descarta governar amb el PSC si Junts no guanya el 12-M: "Veurem, a la vida tot pot canviar"

Preguntat per si Puigdemont seria el candidat a les eleccions catalanes, Mas ha respost que “serà el que ell voldrà dintre de Junts”. Ha assenyalat que és “evident” que és el líder de Junts. Sí que ha vaticinat que en els pròxims mesos serà candidat al Parlament Europeu.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut