Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Mas, sobre Junts i l’amnistia: “La decisió em va sorprendre. Però en vaig parlar amb Turull i la vaig entendre”

L'expresident espera que el PSOE faci passar "tothom" per la comissió del Congrés sobre l''operació Catalunya'

|

- Publicitat -

“D’entrada em va sorprendre”. Així s’ha expressat l’expresident del Govern Artur Mas sobre la decisió de Junts de votar en contra de la llei d’amnistia, dimarts de la setmana passada. En declaracions d’aquest divendres a Catalunya Ràdio, Mas ha afegit que en va parlar amb el secretari general de Junts, Jordi Turull, que li va donar les “explicacions” i que, aleshores, va “entendre” la decisió del partit. D’altra banda, l’excap del Govern espera que el PSOE faci passar “tothom qui hagi d’anar” a la comissió d’investigació del Congrés sobre l”operació Catalunya’. Quan s’hi hagin aprovat les conclusions, Mas té previst presentar la seva querella per aquest cas.

Mas ha reiterat que a Junts hi ha la “voluntat ferma” de millorar les condicions de la llei d’amnistia, i que aquesta “acabi veient la llum”. L’expresident ha subratllat així que la decisió de Junts sobre l’amnistia “no era definitiva”, en el sentit que el text tornava en comissió.

Publicitat

Pel que fa a l’anomenada ‘operació Catalunya’, Mas confia que el PSOE faci passar, per la comissió del Congrés que l’investiga, “tothom qui hi hagi d’anar”. “No com l’última vegada, que va quedar curta de persones rellevants que es van sotmetre a les preguntes”, ha opinat Mas.

‘Projecte Barna’

L’excomissari en cap de la Unitat d’Afers Interns de la Policia Nacional Marcelino Martín Blas va assegurar dijous que la denominada ‘Operació Catalunya’ en realitat es deia ‘Projecte Barna’, i que va ser iniciada el novembre del 2012 per l’aleshores presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, i el comissari José Manuel Villarejo.

Consistia en desprestigiar els dirigents de CiU Jordi Pujol, Artur Mas i Felip Puig fent un informe dient que tenien comptes bancaris ocults a Liechtenstein. Era just abans de les eleccions al Parlament del novembre del 2012, en què CiU va apostar pel dret a decidir i va virar cap a l’independentisme. Per això, es volia desprestigiar els seus líders, va dir ahir a Catalunya Ràdio.

Et pot interessar  Aragonès acusa el PSC de tenir un "discurs derrotista" i a Junts de "només parlar d'ells mateixos" i de Puigdemont

Sobre aquest tema, Mas ha comentat avui que la novetat més gran és que la pròpia Policia Nacional va fer un informe “oficial” on es “carregava l’informe fals” que s’havia fet al diari ‘El Mundo’. En aquest sentit, l’expresident del Govern espera que es depurin totes les responsabilitats.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut