Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Mas proposa que el Consell per la República piloti el procés sobiranista i la Generalitat governi

|

- Publicitat -

L’expresident de la Generalitat Artur mas ha proposat aquest dilluns que entitats, partits i el Consell per la República, com el president Puigdemont al capdavant, pilotin el procés sobiranista i no la Generalitat, que considera que ha de dedicar-se a “governar el dia a dia”.

“Ha arribat el moment d’adonar-nos que la Generalitat, com l’administració pública que és controlada per l’Estat, difícilment pot pilotar el procés, que és ple de riscos legals”, ha advertit en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Publicitat

Per Mas, els partits, les entitats i el Consell per la República s’han de dedicar al procés perquè “tenen les mans lliures i no tenen limitacions imposades per l’Estat”: “que cadascú accepti el seu rol”.

Després d’alertar dels riscos que pot suposar la falta d’unitat sobiranista, ha plantejat una possible solució: pactar dues legislatures a partir d’ara en què els dos grans partits, si tenen majoria al Parlament, s’alternin la direcció del Govern.

A l’espera que el dimecres es faci la primera reunió de la taula de diàleg entre governs, Mas també ha posat sobre la taula un referèndum en què els catalans puguin votar una doble opció: la independència o la proposta que faci l’Estat.

“Un referèndum, dues opcions, i segons l’opció que guanyi, una tenen una implementació immediata, la millora de l’autogovern de l’Estat, i l’altra, si guanyés independència, requeriria una modificació dels marcs legals”, ha explicat.

 

Et pot interessar  Rovira afirma que "tornarà" quan "es donin les garanties", ja que l'amnistia "no pot preveure la reacció judicial"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut