Divendres, 12 d'agost de 2022 - Edició 1478
La República

Mas: “La Crida ha d’aplegar el màxim de gent possible fora d’ERC i de la CUP per liderar el moviment sobiranista”

L’expresident de la Generalitat, Artur Mas, assegura que ara per ara no tornarà a la política “perquè ni vull ni puc”. La condemna de la seva inhabilitació encara pesa sobre […]

Redacció 10/03/2019
Artur Mas, expresident de la Generalitat / PDeCAT

L’expresident de la Generalitat, Artur Mas, assegura que ara per ara no tornarà a la política “perquè ni vull ni puc”. La condemna de la seva inhabilitació encara pesa sobre el president català però aquest fet no impedeix que sigui una peça més de l’engranatge polític post convergent. És per això que Mas ha afirmat que “la Crida ha d’aplegar el màxim de gent possible fora d’ERC i de la CUP per liderar el moviment sobiranista”, en un moment decisiu per enfocar les llistes del 28-A i on PDeCAT i JxCat han d’arribar a acords necessaris.

“No hem d’entendre la Crida com una OPA al PDECat. La Crida neix per arribar a fer a Catalunya allò que tenen els escocesos”, ha afegit Mas en una entrevista al programa ‘FAQS’ de TV3. A més, el president ha avalat, també, la candidatura de Sánchez per al 28-A sota la marca del JxCAT després que aquest dissabte es presentessin els resultats de les votacions de la gent de la Crida. Tot i això, aquest diumenge al matí, el PDeCAT ha de donar el seu vistiplau i negociar les altres posicions de la llista “per no perdre poder de decisió”.

Artur Mas ha explicat que és partidari de tenir presència al Congreso per tres raons: “Evitar un 155, exigir que l’Estat posi una proposta en positiu per Catalunya i defensar el referèndum perquè no és el problema, sinó la solució”.