Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Mas ho té clar: afirma que l’Operació Catalunya volia acabar amb ell, Jordi Pujol, Xavier Trias i Sandro Rosell

Lamenta que les noves proves no aporten una novetat: "Fa anys que ho sabem i ho patim"

|

- Publicitat -

L’expresident de la Generalitat Artur Mas ha afirmat que l’Operació Catalunya volia acabar amb ell, l’expresident Jordi Pujol, Xavier Trias i Sandro Rosell. En una entrevista a Ser Catalunya, ha assenyalat que a partir del 2012 es va intentar anar en contra el president de la Generalitat, l’alcalde de Barcelona i el president del Barça. “Aquí hi ha el triangle”, ha afegit. Per a Mas, les noves informacions que s’han conegut avui no aporten una novetat. “Fa anys que ho sabem i ho patim”, ha assegurat. I, en aquesta línia, ha dit que “el muntatge no podia fer-se al marge de tota la cúpula del govern espanyol”.

Pel que fa al debat sobre la immigració, Mas ha negat que Junts tingui un discurs populista amb aquesta qüestió i ha avisat que negar-se a fer aquest debat és un “error”. “Si els països amaguen el cap sota l’ala, passa el que passa”, ha afegit tot argumentant que part del vot a la ultradreta ve perquè no s’aborda el tema de la immigració.

Publicitat

“Junts no està comprant el discurs de Sílvia Orriols, l’està combatent. No està mirant cap a un altre costat i del tema se n’ha de parlar”, ha resumit.

D’altra banda, Mas ha defensat que els partits independentistes han de “fer els deures” a Catalunya durant els mesos que queden fins a les pròximes eleccions al Parlament “perquè tot això torni a ser creïble”. I ha alertat que si aquests partits no continuen sumant majoria al Parlament després dels comicis els propis catalans hauran dit que “s’ha de passar pàgina”.

Finalment, l’expresident també ha defensat que s’aprofiti “l’oportunitat històrica” a Madrid perquè Catalunya pugui gestionat els seus impostos. “Perquè el País Basc tingui concert econòmic, Espanya no s’ha destruït”, ha argumentat.

Et pot interessar  Aragonès alerta que sense un sistema singular "s'està tocant sostre" en la protecció social
Publicitat

Opinió

Minut a Minut