Edició 2112

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 07 de maig del 2024
Edició 2112

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 07 de maig del 2024

Mas Guix reclama el suport dels grups parlamentaris per un model de finançament singular: “És una qüestió nuclear”

La consellera reitera que les condicions canviaran "en breu" per la reactivació de les regles fiscals

|

- Publicitat -

La consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas Guix, ha reclamat el suport de tots els grups parlamentaris per concretar un model de finançament singular per a Catalunya. Per Mas Guix, es tracta d’una “qüestió nuclear” i ha recordat que és un “clam social” de diferents sectors del país. “Demanem que existeixi una correspondència entre els serveis públics que gaudeix la ciutadania i els recursos que genera el nostre país, ni més ni menys”, ha reivindicat la consellera, que ha defensat un “enfocament molt diferent” per abordar “40 anys de dèficit fiscal constant”. Mas Guix ha afirmat que són “els millors pressupostos que pot tenir Catalunya” i ha reiterat que les condicions canviaran “en breu” amb la reactivació de les regles fiscals.

Mas Guix ha estat la darrera membre del Govern en comparèixer al Parlament per exposar els pressupostos del seu departaments, just quan s’acaben de conèixer les dades d’execució pressupostària del 2022 i primer semestre del 2023 i després del comunicat conjunt de les patronals i entitats econòmiques per demanar una reforma “ambiciosa” del model de finançament.

Et pot interessar  Capella lamenta que la falta de pressupost impedirà iniciar els 1.700 pisos socials compromesos a Barcelona
Publicitat

Opinió

Minut a Minut