Edició 2117

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 12 de maig del 2024
Edició 2117

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 12 de maig del 2024

Mas Guix afirma que els pressupostos per al 2024 preveuen un creixement de la despesa del 6%

La consellera assegura que la solidaritat territorial i una major autonomia fiscal és "perfectament compatible"

|

- Publicitat -

La consellera d’Economia, Natàlia Mas Guix, ha afirmat que els pressupostos per al 2024 preveuen un creixement de la despesa del 6% i ha avançat que seran més “expansius” que la mitjana històrica però “no tant com al 2023”. “En el moment actual considerem que tothom veurà la rellevància de disposar de pressupostos”, ha comentat en declaracions als mitjans. Mas Guix ha insistit que la feina tècnica “està feta” i les converses amb agents socials i econòmics “avançades”, mentre que amb els partits espera avançar “el més ràpid possible”. D’altra banda, la consellera no ha volgut avançar les qüestions tècniques dels comptes “per prudència” i ha assegurat que la solidaritat territorial i més autonomia fiscal és “perfectament compatible”.

Mas Guix ha reiterat la importància de tenir un “sistema adequat” de finançament i “corregir” un dèficit fiscal que “no té comparativa en el nostre entorn internacional”.

Publicitat

La consellera ha explicat que els comptes per a l’any que ve parteixen d’una previsió d’ingressos a partir de les estimacions elaborades pel Departament ja que l’Estat encara no havia informat dels recursos amb què poden comptar les comunitats. En tot cas, ha dit que les previsions han anat molt en la línia de la informació que els ha facilitat finalment el govern espanyol.

Et pot interessar  L'Agència Tributària destapa 286 milions de frau fiscal el 2023, un 42% procedent de l'impost de successions i donacions
Publicitat

Opinió

Minut a Minut