Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Mas creu que la causa contra Torra demostra “l’enorme incompetència” d’Espanya per dialogar

|

- Publicitat -

Artur Mas creu que la causa contra el president de la Generalitat, Quim Torra, demostra “l’enorme incompetència” de l’Estat per dialogar amb Catalunya. En una entrevista a l’ACN aquest dimecres, just després de la vista de Torra al TSJC, Mas ha afegit que el judici contra el president és la “traducció plàstica” i la “manifestació més evident” que Espanya no aposta per la negociació. A més, l’expresident del Govern entén que Torra s’hagi acollit al dret de no declarar. Mas també ha opinat que creu que Torra no opta per convocar eleccions “per no donar per bo que havia de ser inhabilitat tan sí com no”. Segons Mas, Torra pressuposa que quedar inhabilitat per la pancarta a favor de la llibertat d’expressió és una “injustícia”.

Mas considera que, quan el diàleg polític se substitueix per les resolucions judicials, la situació acaba en el “desastre” de l’escenari polític actual. En aquesta línia, l’expresident subratlla que a l’Estat “ja li han passat factura moltes coses” com a conseqüència de les seves resolucions judicials. “Dona la sensació que la justícia espanyola va per un rumb molt diferent d’altres justícies europees, que són sistemes més posats al dia i més d’acord amb estats democràtics que respecten l’estat de dret”, ha asseverat.

Publicitat

L’expresident del PDeCAT ha apuntat que la defensa dels drets fonamentals va més enllà de la pancarta, de manera que “és fort” que s’arribi a destituir un president de la Generalitat per aquest motiu. Tot i això, ha opinat que ell hauria actuat de manera “diferent”, però ha admès que “cada president té el seu llibre d’estil”.

Et pot interessar  El Tribunal de Comptes ignora l'amnistia i demana 3,1 milions d'euros a Puigdemont, Junqueras, Mas i la resta d’encausats pel ‘procés’ i l'-1O

Mas ha assegurat que entén que Torra no hagi declarat perquè els arguments de la causa del TSJC i la del Suprem “són els mateixos”, i “el que havia de dir ja ho ha dit”. L’expresident del Govern també ha remarcat que donarà suport al que decideixi fer Torra a partir d’ara, “per respecte a les seves funcions”. En aquest sentit, Mas creu que un Govern en funcions, per definició, “no deixarà de funcionar”. Tot i que no podrà tramitar un nou pressupost, remarca que els hospitals i CAPs i les escoles continuaran en funcionament.

Finalment, Mas creu que Torra ha optat per no convocar eleccions perquè “no volia donar per bo que havia de ser inhabilitat tan sí com no”. “Deu partir de la base, com jo, que és d’una profunda injustícia quedar inhabilitat per defensar, amb una pancarta, la llibertat d’expressió”, ha relatat. “La inhabilitació és una injustícia, si es produeix, i no s’hi arrossegarà”, ha conclòs.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut