Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Mas creu que Junts i ERC han d’assumir que es pot donar una repetició electoral “per no perdre força de negociació”

Mas opina que egons la missió dels sobiranistes consisteix a construir una "sortida digna" per a Catalunya "que doni sentit i continuïtat als anhels de llibertat"

|

- Publicitat -

L’expresident de la Generalitat Artur Mas creu que els partits independentistes, Junts i ERC, no han de buscar la repetició electoral però afegeix que han d’assumir que es pot donar “per no perdre força de negociació”. “Unes noves eleccions no són l’escenari ni convenient ni desitjable, però tampoc poden convertir-se en l’excusa per no encarar els reptes de cara”, ha afirmat en un article d’opinió al diari ‘Ara’ sota el títol ‘Amnistia, comptador a 0’. Mas assenyala que l’amnistia ha de suposar “tornar a la casella de sortida” del 2012. I ha afirmat que la “prova del nou” de les pròximes setmanes serà la “capacitat de resistència” del PSOE davant del “foc creuat” que hi haurà per avortar l’amnistia.

Segons Mas, la missió dels sobiranistes “no consisteix a aturar la dreta per salvar l’esquerra”, sinó construir una “sortida digna” per a Catalunya “que doni sentit i continuïtat als anhels de llibertat”.

Publicitat

L’expresident de la Generalitat considera que dins de l’independentisme no es donen avui les condicions per arribar fins al final, per fer el “pas definitiu”. “Molta repressió i massa errors propis ho impedeixen. Cal refer aquestes condicions internes, i ja es veu que no serà ni fàcil ni ràpid”, afegeix.

Per a Mas, l’amnistia representa el “reconeixement de facto que els fets i les decisions vinculats al procés sobiranista tenien una naturalesa política, i de cap manera delictiva”. És a dir, que no equival a un perdó, a diferència dels indults, i que suposa el reconeixement d’un “conflicte d’ordre constitucional”.

L’expresident de la Generalitat es refereix a l’expresident espanyol José María Aznar com el “nostre petit Donald Trump” i afirma que els “nervis histèrics” davant d’una hipotètica amnistia no són nous. I, en aquest sentit, ha recordat que es tracta de la mateixa situació que es va viure quan es va aprovar l’Estatut a Catalunya. Tal com ha recordat, llavors, el PP va organitzar una recollida de signatures davant el que consideraven com un “perill greu de destrucció nacional i de dissolució d’Espanya”.

Et pot interessar  Aragonès, a la gola del llop, defensa l'amnistia, el finançament singular i el referèndum i avisa que "són inevitables"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut