Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Mas considera que “seria un error immens” expulsar el PSC de la defensa del català

|

- Publicitat -

L’expresident de la Generalitat Artur Mas ha assegurat que el PSC ha de formar part de l’acord per a garantir el català a l’escola. “Expulsar el PSC de la unitat entorn de la defensa del català seria un error immens, perquè hi ha estat sempre”, ha subratllat en una entrevista al ‘Diari Ara’.

Mas ha remarcat que en alguns punts és “molt crític” amb el PSC, i ha posat d’exemple l’aplicació de l’article 155 de la Constitució, però ha apuntat que “cal tenir altura de mires i dir que el PSC hi ha de ser”. A banda, ha admès que “no entendria” que Junts no acabés formant part de l’acord que s’articuli.

Publicitat

Així mateix, ha explicat que va entendre els motius de JxCat per despenjar-se del pacte inicial, però ha insistit que no es pot rebutjar l’acord definitiu. De totes maneres ha apuntat que això “no depèn només de Junts”, sinó de totes les parts, i ha instat els altres grups a “tenir cintura” per incorporar-los a l’acord. L’expresident ha fet una crida a aconseguir “una gran unitat catalanista” per defensar la immersió lingüística, i tot i que ha dit que probablement això no serà suficient per garantir-la, ha subratllat que sí que serà necessari.

Sobre el Catalangate, Mas s’ha mostrat convençut que l’executiu espanyol estava al corrent dels moviments del CNI. En ser preguntat per si el president, Pedro Sánchez, també n’hauria estat coneixedor, Mas ha admès que no ho sap perquè podria haver-se donat que no se li hagués comunicat, però ha dit que “suposa que sí” perquè si no seria “sorprenent”.

Et pot interessar  Puigdemont manté una reunió amb la direcció de Foment del Treball a Perpinyà

Tornada del rei emèrit

Pel que fa a la tornada del rei emèrit aquest dijous a Galícia, Mas ha dit que és “una representació pornogràfica del poder reial”. Segons l’expresident, “no pot ser que pugui tornar a Espanya com si no hagués fet res”, i ha apuntat que “hauria de donar un cert exemple”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut