Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Mas-Colell reclama un “acord ràpid i tècnic” perquè el Tribunal de Cuentas quedi fora de la taula de diàleg

|

- Publicitat -

L’exconseller Andreu Mas-Colell reclama que la causa del Tribunal de Comptes sobre les fiances a una quarantena d’ex-alts càrrecs de la Generalitat quedi fora de la taula de diàleg. “Cal un acord ràpid i tècnic”, ha argumentat en una entrevista a ‘Rac 1’ per després recordar que hi ha 15 dies per respondre a les fiances demandes. En aquest sentit, ha instat el Govern i l’executiu espanyol a arribar a algun acord per “neutralitzar l’atac des de l’Aznarisme” i parar el “primer cop”. En el seu cas, Mas-Colell ha donat per segur que li embargaran la casa i ha afegit que la seva pensió està “amenaçada”. Però ha confiat que en els pròxims 15 dies “passin coses” i hi hagi “algun tipus d’acció”.

“Embolcallar-se amb la reivindicació de l’amnistia i la sensació de debilitat no ens ajuda. El procés del diàleg servirà i és molt important a mig i llarg termini però el tema del que estem parlant no és un tema de la mesa de diàleg sinó per fer acords ràpids i tècnics “, ha argumentat. I en aquest context, ha afegit que desitjaria que es trobessin les maneres de “neutralitzar” els efectes “sense elevar el tema al nivell retòric i poc útil”.

Publicitat

Segons l’exconseller d’Economia, si l’1 d’octubre del 2017 no hagués passat el Tribunal de Comptes veuria els fets de manera diferent i això demostra, segons ha dit, que “no és justícia sinó venjança política”. L’òrgan administratiu reclama una fiança de 5,4 MEUR a una quarantena d’ex-alts càrrecs de la Generalitat per l’acció exterior entre el 2011 fins al 2017. A Mas-Colell li reclamen un màxim de 2,8 MEUR.

Et pot interessar  ERC i PSOE decideixen aparcar la taula de negociació de governs fins després del 12-M i el 9-J
Publicitat

Opinió

Minut a Minut