Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de setembre del 2023
Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de setembre del 2023

Marslaska no pensa treure de Via Laietana la comissaria de la vergonya

|

- Publicitat -

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha afirmat que mantindrà la Prefectura de la Policia Nacional espanyola a la Via Laietana de Barcelona. “No veiem motius operatius per traslladar-la”, ha defensat Grande-Marlaska aquest dimarts a la tarda a la sessió de control al Senat preguntat per ERC. El titular d’Interior ha remarcat que el govern espanyol “no contempla” el trasllat perquè no vol “privar la societat catalana” de la possibilitat que les forces de seguretat “operin en les infraestructures adequades”. Grande-Marlaska ha assegurat que l’executiu espanyol està “compromès amb la recuperació de la memòria democràtica” i ha dit que a Catalunya ja hi ha altres espais de memòria.

Publicitat

La senadora republicana Adelina Escandell ha reivindicat que la comissaria de Via Laietana es reconverteixi en un espai de memòria democràtica. “Està associat en la memòria i experiència popular a la repressió extrema silenciada durant massa anys”, ha dit. I és que la comissaria és un símbol de l’ocupació espanyola al cor de Barcelona i ha estat un centre de tortura tant durant el franquisme com després de la transició i fins als nostres dies. Des de Xirinacs i Jordi Carbonell als detinguts en les protestes postsentència del 2019 han estat centenars els activistes maltractats i torturats en aquestes infaustes instal·lacions.

L’any 2005 el Grup Parlamentari d’ERC ja va presentar una proposta de llei de la memòria històrica que ja preveia la retirada de la policia espanyola de la comissaria de Via Laietana

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió