Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Marroc a l’ONU: “No tenim frontera terrestre amb Espanya i Melilla és territori ocupat”

|

- Publicitat -

El govern del Marroc ha enviat una carta al Consell de Drets Humans de l’ONU responent la petició d’explicacions que li havien fet diversos relators de l’ONU per “l’ús excessiu i letal de la força” contra els immigrants subsaharians durant els fets de la tanca fronterera de Melilla del 24 de juliol passat. En aquesta carta hi sosté que “el Marroc no té fronteres terrestres amb Espanya”

A la carta hi consideren que és “inexacte” considerar com a “frontera hispano-marroquina” la franja de separació entre el Marroc i Melilla, ja que “el Regne de Marroc no compta amb fronteres terrestres amb Espanya i Melilla segueix essent un presidi ocupat i, per aquest motiu, no es pot parlar de fronteres, sinó de simples punts de pas”.

Publicitat

El Marroc considera que s’han difós “informacions falses” respecte els fets del 24 de juny i que està sotmès a una pressió migratòria sense precedents, de la qual culpa a una suposada negligència d’Algèria en el control de fronteres. Expliquen que els seus agents estaven “equipats exclusivament amb material de manteniment de l’ordre sense cap arma de foc letal i no es va efectuar cap tret” i que aquests van actuar “amb respecte absolut del principi de necessitat i de proporcionalitat en l’ús de la força”.

També remarquen que “el Marroc no té cap responsabilitat en la devolució d’immigrants en calent”, sinó que això es tracta de “la responsabilitat de las autoritats espanyoles”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut