Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Marlaska es creu la seva pròpia mentida: “No es persegueixen idees”

|

- Publicitat -

l ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha manifestat amb contundència que “fa quatre anys que no hi ha clavegueres” de l’Estat, “almenys” des que governa l’executiu liderat per Pedro Sánchez.

La resposta l’ha donat en la sessió de control al Senat on els partits independentistes, ERC i JxCat, han demanat explicacions a Marlaska per l'”Operació Catalunya”.
El titular d’Interior els ha demanat “no confondre moments històrics ni governs”, ja que “fa quatre anys que s’estan trencant aquestes estratègies”, que implicaven a un “nombre mínim de funcionaris que van sucumbir al poder polític”. Segons Marlaska, en l’actualitat “no es persegueixen les idees”.

Publicitat

Marlaska es creu la seva pròpia mentitda i ha assegurat que “l’única cosa que s’ha investigat són els fets susceptibles de ser constitutius de delicte sota la tutela judicial”, ha assegurat Marlaska. En relació amb l’espionatge, el ministre d’Interior ha garantit que “des de fa almenys quatre anys que no hi ha cap intervenció telefònica sense autorització judicial”.

Per contra, els partits independentistes han posat damunt la taula diverses ofensives contra l’inpendentisme. D’una banda, la portaveu d’ERC al Senat, Mirella Cortés, ha denunciat que “l’Estat preval per sobre de la democràcia” i s’ataca l’independentisme. “La guerra bruta està més que constatada”, ha dit Cortés, que ha posat com a exemple el ‘Catalangate’ i ha criticat que el PSOE bloquegi una comissió d’investigació de les clavegueres de l’Estat. Per altra banda, però en la mateixa línia, el portaveu de JxCat, Josep Lluís Cleries, ha afirmat que a Espanya hi ha un “panorama antidemocràtic” i ha lamentat que hi ha “opacitat total”, tant amb el PP com amb el PSOE.

Et pot interessar  La fiscalia arxiva la investigació pel suposat espionatge a l’ex fiscal superior Rodríguez Sol en l’’operació Catalunya’
Publicitat

Opinió

Minut a Minut