Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Marlaska diu que el govern espanyol treballa per “prendre mesures” sobre la inimputabilitat dels menors de 14 anys

|

- Publicitat -

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha garantit que el govern espanyol està treballant per “prendre mesures” a l’hora d’afrontar la inimputabilitat dels menors de 14 anys. Marlaska ha definit la violació grupal de Badalona per part d’un grup d’adolescents com un fet “absolutament preocupant” i ha demanat “reflexionar” sobre com ha de respondre el sistema judicial vers els agressors sexuals menors de 14 anys. A preguntes de la premsa en una visita aquest dilluns al Vendrell, el ministre ha obert la porta a afrontar aquests casos amb respostes individualitzades o bé amb reformes penals. “Ja estem treballant per veure quina ha de ser la resposta més adequada”, ha assegurat.

Marlaska ha traslladat “l’empatia i solidaritat” del govern espanyol amb la víctima de Badalona, i ha afirmat que l’executiu “ha d’estudiar adequadament i detingudament” com afrontar el “problema” de les agressions sexuals comeses per joves menors de 14 anys, els quals són inimputables. “Cal reflexionar abans de determinar quines mesures són necessàries”, ha dit el titular d’Interior, que ha ressaltat una “preocupació absoluta” sobre aquesta qüestió.

Publicitat

Preguntat per la seva opinió respecte a una reforma del Codi Penal espanyol, Marlaska s’ha limitat a afirmar que és partidari de fer una “reflexió seriosa i conscienciada d’un problema que és greu pel qual cal prendre mesures necessàries”. El ministre he demanat “no excloure” cap opció mentre estigui el debat obert i ha precisat que “no s’han d’anticipar conclusions”. “Ja hi estem treballant”, ha afegit, tot assegurant que l’objectiu de la Moncloa és “buscar la solució més adequada entre tots els elements que són precisos de valorar”.

Et pot interessar  Elena critica Marlaska per anul·lar la Junta de Seguretat que ampliava les competències dels Mossos a ports i aeroports
Publicitat

Opinió

Minut a Minut