Dijous, 7 de juliol de 2022 - Edició 1442
La República

Marcel Mauri: “No creiem que el govern espanyol afronti la situació dels indults”

El vicepresident d’Òmnium reitera que Cuixart no demanarà perdó per a res i que en tot cas és l’Estat qui ho hauria de fer

Agències 05/05/2021
El vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, atén la premsa a la seu de l'entitat el 5 de maig de 2021 (Horitzontal)

El vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, ha reiterat que la solució a la situació del president de l’entitat, Jordi Cuixart, i de la resta de condemnats per l’1-O passa per l’amnistia i no pels indults. En una atenció als mitjans aquest dimecres a la tarda a la seu d’Òmnium, Mauri ha argumentat que desconfia que el govern espanyol acabi optant pels indults: “Ni ha passat ni creiem que passi, no creiem que el govern espanyol afronti la situació. No és un escenari que puguem preveure ara mateix. No hi ha voluntat del govern espanyol per fer-ho efectiu”, ha asseverat. En aquesta línia, Mauri ha insistit que Cuixart “no demanarà perdó ni clemència per a res” i que, en tot cas, qui ho hauria de fer és l’Estat.

A l’escrit de les al·legacions, la defensa de Cuixart argumenta a la sala del Suprem que el president d’Òmnium no ha presentat cap sol·licitud d’indult, i que ha manifestat reiteradament que, com a “pres polític”, la seva prioritat no és sortir de la presó sinó la resolució del conflicte. A més, aposta per l’amnistia com a “resposta col·lectiva” en comptes de l’indult, que apunta que és una “solució individual”.

Cuixart ja ha anunciat que rebutjava acceptar l’indult per la condemna de l’1-O en un missatge que ha fet arribar a través de Twitter, aquesta matí. Després que el TS hagi donat cinc dies als condemnats pel procés perquè es pronunciïn sobre els seus indults abans d’emetre l’informe i lliurar-lo al govern espanyol, Cuixart ha afirmat que “no acceptarem cap humiliació”.

“Ni penediment , ni indult”, ha manifestat a través de la piulada. Una vegada més Cuixart ha destacat que la defensa de la democràcia “no admet xantatges”. “Ho tornarem a fer!”, ha reivindicat.