Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

#MarcaEspanya: El vaixell espanyol que ha de recollir la quinzena de migrants de l’Open Arms no cap al port de Lampedusa

|

- Publicitat -

El Gobierno va enviar l”Audaz’, un vaixell de l’armada espanyola encarregat de recollir i transportar les 15 persones migrades de l’Open Arms que es troben a Lampedusa i portar-les cap a l’Estat, però els tripulants s’han trobat amb un inconvenient: les mides del vaixell són massa grans per a poder atractar al port italià i no hi cap. És per això que, a l’espera de noves indicacions, sense el permís per atracar-hi, es troba a alta mar, a prop del port.

Però això no és tot i la incompetència no acaba aquí. Les institucions italianes desconeixen què fer amb el vaixell espanyol i tampoc no saben si el Gobierno va parlar amb algun responsable italià abans d’enviar l’Audaz, segons ha recollit el digital ‘El Nacional’.

Publicitat

Segons Totò Martello, l’alcalde de Lampedusa, cap càrrec del govern italià respon a la crisi a causa de la incertesa i inestabilitat de la política italiana actual creada per una mala previsió del Gobierno espanyol, també en funcions. És a dir, no saben què fer amb el vaixell ni com transportar els 15 refugiats que l’Open Arms va rescatar al vaixell espanyol després que estiguessin prop d’una vintena de dies a alta mar.

Aquest episodi arriba després que diferents grups parlamentaris hagin demanat al Congreso la compareixença de la vicepresidenta del Gobierno, Carmen Calvo, per explicar la mala gestió del succeït amb les persones migrades de l’Open Arms i el rum de les polítiques migratòries del Gobierno.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut