Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

#MarcaEspaña Un mitjà espanyol blanqueja la persecució policial a usuaris de la xarxa independentistes

El Crónica Global es fa ressò d’informes policials que vigilen “els guardians de la puresa independentista” a les xarxes socials

Redacció
Redacció 03/02/2021
Pla mig d'agents de la policia espanyola d'esquenes intentant impedir el pas de ciutadans que feien cua per votar a l'Escola Ramon Llull, l'1 d'octubre de 2017 (horitzontal).

L’odi cap a l’independentisme és un habitual en els mitjans més casposos espanyols, però encara sorprèn com es ven la imatge de delinqüents a tots aquells que no es mostren d’acord amb el model espanyol. L’exemple més recent és un article del Crónica Global, que blanqueja, permet i informa sobre la persecució del cos policial espanyol a usuaris independentistes de la xarxa, titllant-los de “guardianes de la pureza independentista”.

Un fet tan greu com la persecució ideològica, en lloc de ser condemnat, és suportat per la premsa de les clavegueres de l’estat, on apunten directament a usuaris que tenen al president exiliat Carles Puigdemont com a referent. A més, segons l’article del Crónica Global, els perseguits estan començant a rebre denúncies de la policia per “apologia de l’odi i discriminació per motius ideològics”. També apunten els perseguits com a “seguidors de Primàries” i gent que “piula compulsivament notícies i teories de la conspiració”.