Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

#MarcaEspaña Un jutge espanyol blanqueja insults homòfobs i racistes i diu que no són delictes d’odi

Un home que va amenaçar un jove dient-li “moro de merda” i “maricón”, i apuntant-los amb una pistola d’aire comprimit, no serà jutjat pels seus comentaris perquè així ho ha manat el magistrat

Redacció
Redacció 02/08/2021
Imatge d'arxiu d'un jutge

Un jutjat de Madrid prescindeix de jutjar un home per un clar delicte d’odi, després de considerar que insults com “moro de mierda” no ho mereixen prou. Aquest blanqueig flagrant del delicte per part del jutge ha fet que la Xarxa Espanyola d’Immigració i Ajuda al Refugiat apel·li a l’Audiència Provincial, ja que considera que hi ha molts elements provats per jutjar-lo contra aquest delicte. Tal com informa Cadena Ser, l’excusa del jutge per blanquejar el racisme i l’homofòbia és que “si es desconeix l’orientació sexual de l’altra persona, no hi pot haver delicte”.

Així i tot, l’home sí que serà jutjat per tenir una arma il·legal i intent d’agressió, ja que en els fets, l’agressor va amenaçar amb una pistola d’aire comprimit a un grup de joves d’origen racialitzat, i es va dedicar a amenaçar-los, insultar-los i a practicar trets amb l’arma. Això no treu, però, que sigui una nova mostra de la ideologia d’extrema dreta d’alguns jutges espanyols.