Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

#MarcaEspaña: La Fiscalia denuncia la delegada del Govern a Ceuta per prevaricació en l’expulsió de menors marroquins

|

- Publicitat -

Aquest divendres, la Fiscalia de Ceuta ha denunciat tant a la delegada del Govern de la comunitat autònoma, Salvadora Mateos, com a la vicepresidenta de l’Executiu local, Mabel Deu (PP), per un suposat delicte de prevaricació administrativa durant l’expulsió al Marroc.

Els fets es van registrar l’agost de l’any passat de forma i en l’escrit de la Fiscalia reitera que va ser de forma “concertada” i “sabent trobar-se infringint l’ordenament jurídic” de diverses desenes de menors migrants sols que havien accedit a territori espanyol al maig.

Publicitat

El Ministeri Públic obre així la via penal contra les dues polítiques, uns fets ja sancionats pels jutjats contenciosos administratius.

La Delegació i la Ciutat van comptabilitzar un total de 61 els joves marroquins deportats forma expeditiva al seu país des dels allotjaments d’emergència habilitats a Ceuta. Tot i això, la Fiscalia ha limitat l’abast de la denúncia a la repatriació irregular únicament a 34 menors

La investigació administrativa del Ministeri Públic va començar el 13 d’octubre a partir d’una denúncia de l’Associació per al Desenvolupament Integral l’Escola. La seva presidenta, Núria González, ha anunciat que es personarà en el procediment “amb l’objectiu de defensar els Drets Fonamentals de la Infància a l’Estat”.

Et pot interessar  La Fiscalia de la censura: demana dos anys de presó pels tuitaires que van criticar la família que volia el 25% de castellà a Canet
Publicitat

Opinió

Minut a Minut