Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Maragall, sobre el nou fitxatge de Valls: “Corbacho és el sentit figurat de la desintegració del PSC”

L'alcaldable republicà insisteix en signar un "compromís d'unitat" republicana abans de les eleccions municipals

|

- Publicitat -

El candidat d’ERC per a les eleccions municipals a Barcelona, Ernest Maragall, ha valorat el nou fitxatge de Manuel Valls, Celestino Corbacho, com a número dos de la “candidatura transversal, liberal i progressista”. El veterà ha dit que “tothom té el dret a ubicar-se” mentre que ha afegit que “és el sentit figurat de la desintegració del PSC”. Alhora, Maragall ha insistit en “l’acord d’unitat” de les forces independentistes, que “ha d’estar a punt abans de les eleccions” mentre que ha prioritzat coalicions “progressistes i republicans” que portin l’estabilitat al consistori.

En aquest sentit, l’alcaldable ha renunciat un altre cop a pactar amb els socis del 155, incloent-hi els socialistes de Collboni: “És impossible que arribem a cap acord amb el PSC, Valls i el PP”, ha sentenciat. Maragall també resta expectant de saber si l’extrema dreta es presenta per la carrera de les municipals de Barcelona.

Publicitat

La Barcelona del 80%

“Acords que permetin fer explícit el bloc del 80%” ha reiterat Maragall. El defineix com el bloc del “sobiranisme i democràcia” perquè, diu, vol que Barcelona estigui compromesa en aquesta línia i direcció. “És el nostre objectiu”, ha sentenciat.

Et pot interessar  La proposta de finançament singular del Govern per a Catalunya: recaptar el 100% dels impostos per tenir “la clau de la caixa” d’uns 52.000 milions anuals
Publicitat

Opinió

Minut a Minut