Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Maragall, sobre Colau i Trias: “Els dos han demostrat ja que no serveixen, que no són els adequats per Barcelona”

|

- Publicitat -

El candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, reflexiona sobre el panorama polític al qual s’enfrontaran els veïns de la ciutat comtal el pròxim 28 de maig, quan se celebrin les eleccions municipals i toqui votar quin projecte governa la ciutat. En una entrevista amb el mitjà ‘20 Minutos‘, Maragall exposa sense embuts la desconfiança vers les propostes de Xavier Trias i Ada Colau, així com les del PSC de Jaume Collboni, a la vegada que aborda l’estat actual de la ciutat i la vergonyosa aparició de cartells que feien burla de l’Alzheimer que pateix el seu germà i exalcalde de la ciutat, Pasqual Maragall.

Maragall s’enfronta a una campanya que ha titllat de “llarga, incerta i significativa”, ja que la ciutadania haurà d’escollir com vol que sigui Barcelona i qui prendrà les decisions sobre la ciutat. En aquesta línia, no s’ha tallat un pèl a l’hora d’opinar sobre les polítiques que l’actual alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, ha dut a terme al llarg dels últims 8 anys, assegurant que la “ineficàcia” del seu govern és la que “expulsa els veïns de Barcelona”. Concretament, el republicà ha carregat contra la promesa de construir 8.000 habitatges de protecció oficial, criticant que en aquests darrers 8 anys “no hem arribat ni a la meitat”, assegurant que l’objectiu d’ERC és construir 5.000 habitatges per any, és a dir, un total de 20.000 habitatges de protecció oficial al llarg de tot el mandat.

Publicitat

El candidat republicà també ha aprofitat per criticar la desigualtat creixent entre els diversos barris barcelonins, un fet que ha titllat de “molt greu, encara més quan se suposa que tenim un govern progressista”. Davant aquesta problemàtica, Maragall assegura que des d’ERC li posaran solució aplicant la prova pilot de renda bàsica universal a Barcelona. “El PSC, Junts i el PPC la van tombar el passat divendres al Parlament. Malgrat que no els agradi a Trias, Collboni i Sirera, ERC l’aplicarà a Barcelona i destinarem 10 milions d’euros a aquesta mesura”, assegura Maragall.

Et pot interessar  La fiscalia demana arxivar la causa contra l'exdirectora del CNI per l'espionatge a Aragonès

Sobre les canviants enquestes i el debat que sembla que fa escollir els barcelonins entre el Model de Colau i el model de Trias, Maragall s’ha mostrat convençut que encara no hi ha res decidit. “No ens podem quedar atrapats en la falsa qüestió que estem escollint entre el model del 2011 i el del 2015” ha expressat, per després afegir que ambdós són “models obsolets”. “Els dos [Colau i Trias] han demostrat que no serveixen, que no són els adequats per Barcelona”, ha reblat, tot afegint que ell se sent molt orgullós del seu partit, “mentre que altres candidats, com el senyor Trias, el que fan és amagar la seva pròpia organització”.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut