Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023
Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023

Maragall replica a Sanz sobre l’aeroport que la que “enganya” és ella

|

- Publicitat -

El serial sobre l’aeroport del Prat s’escampa per tots els estaments i administracions i està esdevenint una arma llancívola multiús. Tot és pel mateix, per la sobirania, per qui acabarà decidint i sota quins criteris. La polèmica sobre l’aeroport és la darrera punta de llança sobre qui mana i amb quina orientació ho vol fer. Anem ara al consistori de la capital catalana.

Publicitat

Ernest Maragall ha replicat a Janet Sanz, a l’entorn de l’ampliació de l’aeroport del Prat, que la que “enganya” és ella. La tinenta d’alcaldia d’Infraestructures i Mobilitat de Barcelona ha acusat el Govern de “mentir” sobre el projecte un cop s’ha conegut la proposta d’Aena, que preveu fer créixer la infraestructura envaint l’espai natural de la Ricarda. El portaveu d’ERC al consistori barceloní li ha replicat que “l’únic text conegut que parla d’allargar la pista ve del Gobierno, és a dir, PSOE-Podemos”. A més ha subratllat que “l’única voluntat clara per mantenir intacte l’espai natural és la del Govern català i els Ajuntaments”. Maragall clou la piulada afirmant: “L’únic cert és que tot és obert i nosaltres decidirem”.

Aquesta mateixa tarda, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha exigit explicacions i la rectificació del projecte d’Aena per ampliar l’aeroport. El cap de l’executiu català ha advertit que la proposta no reflecteix el consens del Govern, perquè malmet l’espai protegit. “Cada pas que es faci ha d’incloure el compromís de consens. Preservar els espais naturals no és una opció, és una obligació no negociable”, ha reflexionat a la xarxa.

Et pot interessar  VÍDEO | Junqueras alerta que els vots independentistes de l'àrea metropolitana que no vagin a ERC seran "vots llançats"
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió