Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Maragall proposa un fons de 1.000 milions per rehabilitar 160.000 habitatges i així combatre la pobresa energètica

L'objectiu dels republicans és que Barcelona sigui la ciutat "capdavantera" en la transició energètica

|

- Publicitat -

El primer dia de campanya electoral ha arrencat amb força, especialment a Barcelona, després de setmanes de precampanya i de debats entre els diferents candidats a l’alcaldia, que exposen les seves propostes per millorar la capital catalana. L’alcaldable d’ERC a Barcelona, Ernest Maragall, en un acte de campanya celebrat aquest divendres, 12 de maig, ha presentat la seva agenda verda des de la placa fotovoltaica del Fòrum, insistint en la importància de l’estalvi i l’eficiència energètica per tal de dur a terme la imprescindible transició ecològica i energètica.

El republicà s’ha compromès a engegar un fons de 1.000 milions d’euros que ha de servir per a rehabilitar uns 160.000 habitatges en els pròxims 8 anys i fer-los energèticament eficients, ja que el 81% dels edificis no compleixen els criteris bàsics d’eficiència energètica, segons ha apuntat el candidat. Els edificis que es rehabilitaran s’escolliran d’entre les zones amb més risc de pobresa energètica.

Publicitat

Maragall també ha anunciat una aliança amb la Generalitat per aprofitar els edificis públics de Barcelona, que són entre 350 i 450, per instal·lar-hi plaques fotovoltaiques i crear comunitats energètiques.

Amb tot, l’objectiu dels republicans és que Barcelona sigui la ciutat “capdavantera” en la transició energètica de tota Europa, tal com ha defensat la número 2 d’ERC a Barcelona, Elisenda Alamany. “El futur de la ciutat no es pot governar només des de les bones intencions o tornant al passat” ha expressat.

Et pot interessar  L'Audiència Nacional pretén investigar Junts, ERC i el PSOE per la llei d'amnistia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut