Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Maragall proposa impulsar la T-Cultura per facilitar l’accés a la cultura a preus reduïts

El candidat d'ERC a l'alcaldia lamenta que Barcelona "no aprofita" el seu patrimoni artístic

|

- Publicitat -

El candidat d’ERC a Barcelona, Ernest Maragall, ha proposat impulsar la T-Cultura a la ciutat, una targeta que facilitaria l’accés a l’oferta cultural amb preus reduïts en funció de la renda i per als joves. Aquesta és una de les mesures en l’àmbit cultural que suggereix l’alcaldable republicà, que lamenta que la ciutat “no aprofita” el seu patrimoni artístic. Entre altres iniciatives, ERC aposta per fer un nou mapa d’equipaments “per pal·liar la gran desigualtat” entre barris; la compra per part de l’Ajuntament de baixos per poder-los llogar per a activitats culturals o l’impuls de la sisena hora artística a les escoles. Tanmateix, aposten per un programa de beques d’accés a ensenyaments artístics superiors.

La T-Cultura es materialitzaria amb una targeta física amb descomptes per activitats culturals, amb preus subvencionats en funció de la renda. Inclouria preus reduïts en museus, teatres, exposicions, festivals i altres activitats culturals. Entre les altres propostes hi ha la compra de baixos de protecció oficial “cultural” perquè l’Ajuntament disposi de locals que pugui cedir per a lloguer social a projectes culturals nous. Pel que fa a la proposta de la sisena hora artística, els republicans suggereixen que aquesta iniciativa, pagada pel consistori, serveixi per a connectar creadors, artistes, museus i teatres amb els infants i joves “perquè puguin somniar que es poden dedicar a la cultura” a Barcelona.

Publicitat

Maragall ha reivindicat “el patrimoni immens” que té Barcelona, amb “tota la qualitat artística, la imaginació i la creativitat”. I ha dit que “seria pitjor que un error no aprofitar-ho”, com creu que està passant ara mateix. “Barcelona va a 40 per hora, i només en aquesta qüestió s’hauria d’anar a 150”, ha assenyalat. Després del concert de Bruce Springsteen a Barcelona, amb què l’artista nord-americà obre la gira europea, l’alcaldable d’ERC ha dit que li agradaria veure els veïns de zones com Nou Barris, Ciutat Meridiana o Trinitat Vella els equipaments culturals de la ciutat com el cantant ha omplert l’estadi de Montjuïc. “Si no, anem repetint el mateix cicle de crear cultura pels que ja hi tenen accés; d’anar al teatre els qui ja saben de què va l’obra”, ha raonat.

Et pot interessar  Aragonès titlla la proposta de finançament d'Illa de "cafè descafeïnat i aigualit per a tothom"

La número 2 d’ERC a la llista per Barcelona, Elisenda Alamany, creu que la ciutat es troba en una situació de “pèndol”, que es mou entre els qui “creuen que s’ha d’obrir Barcelona i els que volen protegir-la”. “De vegades volem obrir tant la ciutat que la posem en venda, posem en risc la nostra identitat, que és el que ens fa rics; però de vegades també estem tan obsessionats a protegir el nostre estil de vida que acabem fent petita la nostra ciutat i fem perdre la referencialitat a ulls del món”, ha advertit. Aquest és el “repte”, també en cultura, ha apuntat.

Les intervencions de Maragall i Alamany, a Sant Andreu han vingut precedides d’un concert d’una orquestra de la Fundació Privada Vozes. Aquesta entitat, guardonada amb la Creu de Sant Jordi 2023, treballa per la inclusió i la cohesió social amb els nens i nenes a través de la música.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut