Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 17 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 17 de abril del 2024

Maragall promet una brigada de 100 treballadors per netejar en 100 dies els punts de la ciutat més degradats

|

- Publicitat -

El candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, es compromet a crear una brigada de 100 treballadors per netejar i reparar en cent dies els punts més degradats de la ciutat. En una atenció als mitjans aquest diumenge a Ciutat Vella, Maragall ha detallat que aquest equip, batejat com a ‘Brigada 100×100’, farà un informe per detectar quins espais necessiten actuacions urgents. A parer seu, “la ciutat demana a crits una acció contundent de neteja” i aquesta problemàtica és “un dels elements més explícits del fracàs dels 8 anys de Colau” al capdavant del consistori. Durant la presentació de la mesura, els republicans també han defensat que els que embrutin la via pública, a banda de sancions econòmiques, facin treballs de neteja.

La número 3 de la candidatura d’ERC, Ester Capella, ha recordat que l’actual ordenança municipal “imposa sancions que molts cops no són cobrades”. Per aquesta raó, ha plantejat mesures alternatives per fer complir la norma com substituir la multa econòmica per activitats concretes com netejar l’espai públic”.

Publicitat

“El que falla és el govern de la ciutat”

Per la seva banda, Maragall ha recordat que les enquestes mostren que “la preocupació per la neteja s’ha doblat en els darrers anys”. “Malgrat els esforços, això no va”, ha conclòs tot assegurant que “el que falla és el govern de la ciutat”.

La ‘Brigada 100×100’

Davant d’això, ha detallat que han estat “pensant i treballant en les grans línies d’actuació” que emprendran quan governin la ciutat. El seu primer projecte ha anunciat que serà la posada en marxa de la ‘Brigada 100×100’, que actuarà a tots els barris, “començant per Ciutat Vella”, per tal que “recuperin la dignitat”. Un equip que durant els primers dies de mandat realitzaria un informe per detectar quins espais necessiten actuacions urgents.

Et pot interessar  Vilagrà serà la número 2 d'ERC el 12-M: "És un honor i un privilegi, puc aportar l'experiència d'aquests tres anys"

Supervisar la neteja i incrementar la plantilla de Parcs i Jardins

A més, el republicà també ha explicat que vol constituir un equip de supervisió específic i permanent per avaluar el funcionament i la gestió de la contracta de neteja, per fer que “funcioni”. I també s’ha compromès a augmentar la plantilla de Parcs i Jardins per donar “un tracte adequat al verd de la ciutat, que ha crescut i que no està rebent ni l’atenció i la cura necessària”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut