Dilluns, 3 d'octubre de 2022 - Edició 1530
La República

Maragall parla d’”operació d’estat” contra ERC: “Per mantenir el poder tot s’hi val, fins i tot l’ajuda del CNI”

El líder republicà a l’Ajuntament de Barcelona denuncia una “alteració democràtica” de les últimes municipals

Agències 15/05/2022
El primer tinent d'alcaldia, Jaume Collboni, l'alcaldessa de Barcelona,Ada Colau, i el president del grup municipal d'ERC, Ernest Maragall. Imatge del 20 de desembre del 2020

Després de les darreres revelacions publicades a La Vanguardia que amplien els objectius de l’espionatge del CNI també a l’entorn de les darreres eleccions municipals a l’alcaldia de Barcelona, el líder d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha denunciat una “alteració democràtica” de les últimes municipals: “Per mantenir el poder tot s’hi val, fins i tot l’ajuda del CNI”, s’ha queixat a Catalunya Ràdio. “Jo si fos Collboni o Colau m’ho pensaria dues vegades abans de continuar amb aquesta tranquil·litat en els seus càrrecs sabent que ells són també objecte d’una manipulació democràtica explícita”, ha afegit. Sobre Manuel Valls, ha dit que “va ser una joguina més dintre d’aquesta operació d’estat”. Segons ell, “va complir amb la seva feina, amb l’encàrrec que havia rebut”.

En preguntar-li si estava demanant alguna cosa a Colau i a Collboni, Maragall ha assegurat que no, i ha afegit: “Espero que siguin dignes de les seves responsabilitats”. Maragall ha considerat molt greu “que es consideri que ERC pot participar en unes eleccions però el que no pot és guanyar-les”. “És una alteració fonamental del caràcter democràtic d’unes eleccions”, s’ha queixat.

Les informacions publicades aquest diumenge, ha continuat, “demostren que allò no eren unes negociacions, perquè tot estava predeterminat, preparat, tot estava vigilat perquè aquelles converses no poguessin tòrcer el que ja estava decidit amb coneixement de la senyora Colau”. Maragall ha conclòs que l’Estat “potser tenia por d’un 14 d’abril”, i ha insistit que aquestes informacions “afecten molt greument la legitimitat i la validació democràtica d’aquelles eleccions”.