Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Maragall no tanca la porta a pactar amb els comuns per l’alcaldia de Barcelona

El futur candidat per les municipals buscarà aliances amb les formacions que comparteixin un projecte "progressista i republicà"

|

- Publicitat -

De conseller d’Exteriors a candidat de l’alcaldia a Barcelona. A Ernest Maragall li queden dies, es podrien dir hores, per deixar el càrrec a l’executiu català i emprendre el nou projecte per conquerir l’alcaldia de Barcelona. Un cop faci l’intercanvi de carteres amb Alfred Bosch, el futur conseller que ocuparà el seu lloc, Maragall podrà encetar una nova etapa, segons el veterà, “intensa i apassionant”.

“Vaig acceptar presentar-me a les llistes d’ERC, ser membre del govern i ara la candidatura per l’excepcionalitat crítica de l’Estat espanyol”, ha dit el futur candidat. Maragall és conscient que serà un escenari complicat i la campanya electoral per a les municipals del proper maig serà extraordinàriament adversa. Tot i no voler avançar res per “prudència”, l’encara Conseller ha obert la porta a pactar amb les formacions que comparteixin “projecte progressista i republicà” no excloent, així, als comuns. L’objectiu clar, ha afegit, és guanyar-les.

Publicitat

Davant d’un mapa electoral complicat i molt dividit, Ernest Maragall ha evidenciat les discrepàncies de model de ciutat amb Valls, qui no ha aconseguit el suport per la candidatura transversal i constitucionalista que es plantejava. Tot i això, “les eleccions ofereixen l’oportunitat de confluir les majories estables per a la ciutat”, ha remarcat.

Perspectiva europea

En una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, l’encara Conseller ha pogut fer balanç de l’etapa a Exteriors. És per això que prediu que el judici dels presos polítics i processats independentistes serà absolutament mediàtic i amb ressò europeu. Maragall ha evidenciat el que ja és un fet: observadors internacionals, polítics, entitats i associacions de Drets Civils han demanat poder acudir com a observadors a Catalunya durant aquells mesos. “He observat major comprensió i capacitat de compartir l’exigència en vers Espanya”, ha subratllat Maragall.

Et pot interessar  Barcelona es prepara pel Sant Jordi: enguany es recuperarà la totalitat de la Rambla amb un nou repartiment "mes esponjat"

El futur candidat ha volgut deixar clar que, tot i els canvis, “el conseller d’Exteriors segueix sent Raul Romeva. Nosaltres som ocupes provisionals”.

 

 

 

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut