Divendres, 27 de novembre de 2020 - Edició 855
La República

Maragall i Alamany reivindiquen la seva coalició: “La Barcelona del 15-M i la del 11-S”

Ernest Maragall arribava per un costat, Elisenda Alamany per l’altre i es trobaven i s’abraçaven al passeig de Sant Joan, on han oficialitzat la coalició d’ERC i Nova-Nou Futur per […]

Marina Almansa
Marina Almansa 22/03/2019

Ernest Maragall arribava per un costat, Elisenda Alamany per l’altre i es trobaven i s’abraçaven al passeig de Sant Joan, on han oficialitzat la coalició d’ERC i Nova-Nou Futur per concórrer junts a la cursa municipal del pròxim 26 de maig. “Avui és un bon dia”, exclamava Maragall.

“Estem construint un espai de progressisme i sobiranisme amb la mateixa ambició”, ha assegurat el veterà sobre la nova forma de candidatura, “difícilment trobaríem una millor expressió”, ha afegit. Al seu torn, l’exportaveu de Catalunya en Comú i líder d’aquesta nova eina sobiranista, ha assegurat amb les mateixes paraules que el candidat d’ERC, que representaran “la Barcelona del 15-M i la del 11-S”.

“Treballarem per socialitzar els èxits, per reunir els problemes d’equitat i revertir els desastres socials”, ha avançat el republicà. “El 2015 va fer el pas per recueprar esperança i il·lusió i tornar la política a la gent”, ha subratllat Alamany, crítica amb el paper dels comuns entorn el procés. “Representem el 80%”, ha sentenciat.

“Sense retrets personals”

Després dels últims mesos convulsos de baixes, canvis i crítiques, Alamany no descarta abandonar l’escó al Parlament. Fa dues setmanes anunciava que deixava el grup parlamentari de Catalunya en Comú després de deixar d’exercir les funcions de portaveu i impulsar, juntament amb Joan Josep Nuet, la plataforma Sobiranistes. Ara, seu al costat de la CUP i es mira el grup des de la distància -física i ideològica-. Encara Alamany cregui que “es podrien haver fet les coses millor” no vol parlar de retrets. Tot i això, per ella sí que n’hi ha hagut, després que s’hagin recuperat un seguit de piulades on carregava contra ERC en nombroses ocasions. També ha rebut crítiques per part dels comuns, que l’han acusat de “trànsfuga”.

Relacionats