Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

Maragall: “Hem de comptar amb els comuns al 100% per l’objectiu de la llibertat”

Tot i això, l’alcaldable republicà assegura la “unitat d’acció” amb les candidatures independentistes

|

- Publicitat -

“ERC és la primera organització política del país”. El candidat d’ERC a les municipals barcelonines ha tret pit en l’acte de campanya d’aquest dimecres al Carmel. Els republicans seran presents a 807 municipis i comptaran amb 12.000 homes i dones compromesos amb el projecte. A més, en l’Àrea Metropolitana de Barcelona, hi ha impulsades 137 candidatures. És amb tot, que el republicà assegura afrontar amb bona perspectiva la cursa electoral: “És difícil arribar amb millors condicions que el què arriba ERC a les municipals”.

Els resultats seran “més positius per al partit”, però, si el aconsegueixen el que porten perseguint des de l’inici de campanya: que els comuns recullin el seu guant després del 26-M. De fet, després de les coalicions amb Sobiranistes al Congreso -amb Joan Josep Nuet- i amb Nova-Nou Futur a Barcelona -amb Elisenda Alamany com a principal aliada-, Maragall insisteix que “hem de comptar amb els comuns al 100% per l’objectiu de la llibertat”. A més, el veterà ha afirmat que la llibertat persegueix “que tothom recuperi els seus drets, la llibertat dels presos polítics, exiliats i reprasaliats” però també ha volgut recordar “els nombrosos alcaldes sotmesos a procediments judicials oberts”.

Publicitat

Per altra banda, l’alcaldable també veu evident un acord d’àmbit independentista, apel·lant JxCAT i la CUP, encara que Forn ja s’ha posicionat i ha tancat la porta a qualsevol pacte amb l’alcaldessa Colau. No obstant, en el sentit del pacte “de democràcia”, l’exconseller d’Acció Exterior ha insistit amb la coalició amb l’espai d’Ada Colau i s’ha mostrat “orgullós” de totes aquestes noves incorporacions.

Compromís amb les llistes cremallera municipals

“Hi estem compromesos, decidits a mantenir-la, ampliar-la i enfortir-la”, ha sentenciat l’alcaldable sobre les llistes cremallera -el compromís de paritat del partit republicà. “El partit va més enllà d’aquest objectiu”, ha afegit. Tot i això, ERC no ha respectat la llei del partit en les llistes del Congreso.

Et pot interessar  Junqueras retreu a Puigdemont que Junts trenqués amb el Govern: "La unitat es predica no abandonant governs"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut