Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Maragall diu que Sánchez busca un “besamà” a Barcelona: “El 28-M li direm que no acceptem demostracions de força”

L'alcaldable d'ERC també ha demanat a la ciutadania que no permeti l'entrada de Vox a l'Ajuntament

|

- Publicitat -

El candidat d’ERC a Barcelona, Ernest Maragall, ha acusat el president espanyol, Pedro Sánchez, de buscar que la ciutat li faci un “besamà” durant la campanya de les eleccions municipals del pròxim 28 de maig. Així s’ha expressat l’alcaldable republicà en una roda de premsa celebrada aquest dimarts a l’agència EFE, on Maragall ha subratllat que Barcelona li dirà diumenge que no accepta “demostracions de força”.

Maragall considera que el cap de llista del PSC, Jaume Collboni, ofereix a Sánchez que la capital s’agenolli davant seu, i que el mateix Sánchez vol anar a Barcelona a fer “ostentació” i “demostració de força” per dir: “Això és nostre i volem manar també aquí, com a l’Estat”, en referència al fet que el president espanyol acudirà a l’acte final de campanya del PSC. “Ve el cap a prendre el control de la ciutat”, ha dit amb sarcasme.

Publicitat

El republicà també ha acusat Collboni de voler ser el delegat de l’Estat a Barcelona, i el “sergent dels comandants de Madrid”, tot acusant-lo també de “fer ostentació de la subordinació”. En aquesta línia, Maragall ha fet una crida perquè la capital catalana li respongui tant a Sánchez com a Collboni: “Vostè governi l’Estat, abandoni les subhastes i respecti una mica Barcelona. Deixi que el seu delegat [per Collboni] s’expressi, debati i s’expliqui”. Maragall ha apuntat que Sánchez sap que si deixa Collboni “sol”, no tindrà bons resultats el 28-M.

L’alcaldable d’ERC també ha insistit que Xavier Trias pretén “ressuscitar” Convergència, i ha avisat que l’exalcalde és un “risc” per la ciutat, després de l'”experiència” del seu mandat del 2011 al 2015, i recordant que la situació actual dels pisos turístics a la capital és “conseqüència” de l’acció de govern de Trias.

Et pot interessar  Aragonès: "El projecte de Salvador Illa és Espanya i el projecte de Carles Puigdemont és Puigdemont"

D’altra banda, l’alcaldable d’ERC ha demanat a la ciutadania que no permeti l’entrada de Vox a l’Ajuntament.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut