Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Maragall crida a “votar massivament” per impedir l’entrada de Vox a l’Ajuntament

El candidat republicà alerta que l'extrema dreta s'apropia de "presumptes esperances i frustracions" de la ciutadania per convertir-ho en vots

|

- Publicitat -

El candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha tornat a fer una crida per conscienciar sobre el perill que la probable irrupció de Vox a l’Ajuntament de Barcelona comportarà. En un acte celebrat al Pavelló de la República, a Mundet, juntament amb el candidat a Santa Coloma de Gramenet, Gabriel Rufián, Maragall ha apel·lat a la ciutadania que impedeixi l’entrada al consistori de qualsevol organització i expressió d’extrema dreta, feixista i nazi.

Maragall ha avisat que avui dia “es pateix una amenaça de bombardeig ideològic, manipulació i apropiació de presumptes esperances i frustracions” de la ciutadania per convertir-ho en vots a l’extrema dreta. Davant aquesta situació, el candidat republicà ha cridat a “reaccionar, prendre la iniciativa, la veu i el vot, i votar massivament per tallar i barrar el pas a Vox i als seus amics i socis”. El cap de llista d’ERC també ha recordat que Eva Parera, la candidata de Valents, ha estat aquesta legislatura la presidenta del districte de Sarrià-Sant Gervasi perquè va rebre els vots de Colau per ser-ho, a canvi de la investidura de l’alcaldessa amb el suport de Valls.

Publicitat

Per la seva banda, Gabriel Rufián ha reivindicat l’esperit antifeixista d’ERC i s’ha mostrat contundent amb els grups d’extrema dreta com ara Desokupa: “Fora nazis de les nostres ciutats i de Barcelona”, ha reblat, tot avisant també que algun dia se sabrà per a qui treballen. En relació amb la manifestació que Desokupa prepara a Barcelona pel pròxim dijous, 25 de maig, Rufián ha alertat que desenes o centenars de “nazis” arribaran a Barcelona en busos des d’altres ciutats.

Rufián també ha lamentat que en les eleccions passades es “robés una victòria” a Ernest Maragall, fent referència així al pacte “de la vergonya” entre Colau i Valls. Rufián ha acusat la candidata de BComú de “robar la victòria” al candidat d’ERC “amb un pacte en un despatx amb un deportador de persones”. “La pregunta és si ho tornarà a fer”, ha dir amb retòrica.

Et pot interessar  ERC no vol posar "terminis" a la celebració del referèndum i admet que abans cal "acumular forces"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut