Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Maragall aspira a “tornar a guanyar” a Barcelona “sense que la sociovergència ho impedeixi”

El candidat d'ERC avisa que "l'etapa Colau-Collboni s'ha acabat"

|

- Publicitat -

El candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha presentat el cartell de la campanya per les eleccions del 28 de maig. Amb el lema ‘L’alcalde de tothom’, Maragall aspira a “tornar a guanyar” a Barcelona.

El republicà s’ha mostrat optimista davant els comicis i ha afirmat que està “en condicions” de tornar a ser la força més votada. A la presentació, l’ha acompanyat la portaveu del partit, Marta Vilalta, que ha subratllat que el candidat té l’objectiu de ser alcalde, “sense que cap pacte de conservadors o de la sociovergència que ho impedeixi”. ERC escalfa els motors de la campanya amb el focus contra el cap de llista del PSC, Jaume Collboni, a qui Maragall ha acusat de ser “el delegat del caos de Rodalies”.

Publicitat

“Es tracta de tornar a guanyar, i simplement tornarem a guanyar”, reivindica Maragall, quan queden només tres dies per començar la campanya electoral. L’alcaldable d’ERC ha presentat avui el lema i el cartell del 28-M, i ha aprofitat per declarar que “l’etapa Colau-Collboni s’ha acabat”. ‘Futur republicà’ serà l’eslògan que englobarà la campanya d’Esquerra a tot el territori.

El partit reivindica Maragall com l’únic dels candidats que ha estat capaç de guanyar l’alcaldessa i cap de llista de BComú a les urnes, en referència als resultats del 2019. En aquest sentit, ERC aspira a tornar a ser la llista més votada i, a més, aconseguir l’alcaldia de la capital catalana.

L’acte d’inici de campanya de Maragall tindrà lloc aquest dijous 11 a les 20 hores a la plaça del Rei de Barcelona. Des d’aleshores i fins al divendres 26, Esquerra organitza un circuit per Barcelona on visitarà els diversos barris, amb el format habitual d’una atenció als mitjans al matí, i un míting a la tarda.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el líder d’ERC, Oriol Junqueras, acompanyaran Maragall en diversos actes. També ho faran el cap de files del partit a Madrid i candidat a Santa Coloma de Gramenet, Gabriel Rufián; així com altres consellers i conselleres; o l’exmembre del Govern Raül Romeva.

Circuit arreu del territori

A banda, ERC prepara un circuit en l’àmbit nacional que passarà per l’Hospitalet, Mollet, Mataró, Sabadell, Reus, Badalona, Vic, Girona, Lleida, Vilafranca del Penedès, Sant Cugat i Tarragona. També hi participaran Aragonès, Junqueras, consellers i conselleres, a més de la secretària general del partit, Marta Rovira -des de Ginebra-; o la portaveu, Marta Vilalta.

L’acte central serà diumenge 20 a Santa Coloma i l’acte final, el divendres 26, a plaça Catalunya (Barcelona). La nit electoral del 28-M es farà a l’Estació del Nord, també a la capital.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut