Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Manuel Valls: “Vull que Barcelona sigui una gran ciutat espanyola”

L'alcaldable per les municipals assegura que "als carrers de Catalunya hi ha violència"

|

- Publicitat -

L’exprimer ministre i alcaldable a les eleccions municipals del proper maig per a Barcelona, Manuel Valls, ha fet gala de la seva experiència i, diu, dels seus “èxits” en la seva carrera política francesa per “fer de Barcelona una ciutat millor”. De fet, Valls ha matissat i ha constatat que vol que Barcelona “sigui una gran ciutat espanyola”. L’ex primer ministre francès ha renegat del procés, en la mateixa línia que els seus socis perquè el resultat, afirma, és la violència que hi ha als carrers.

“No deixo indiferent a ningú”, ha reconegut Valls. L’alcaldable ha explicat en una entrevista a Els Matins de TV3 que no és el candidat de Ciudadanos perquè “no vol estar lligat i vol ser el candidat d’una plataforma molt transversal” on espera fitxar socialistes i persones del món catalanista per la seva candidatura: “vull els millors regidors per Barcelona”, ha afegit.

Publicitat

Tot i això, és inevitable associar el projecte de Valls amb Rivera i Arrimadas després que aquest li proposés el repte i hagi especulat tot l’estiu per una candidatura constitucionalista, però Valls creu que és un acte de generositat per part dels nacionalistes espanyols.

“El meu republicanisme és universal”

El constitucionalista s’ha posicionat rotundament en contra amb el republicanisme català tot i que ell mateix es reconegui com a republicà. “El meu republicanisme és universal. Va bé on hi ha un rei i on hi ha un president”. Valls assegura que els partits independentistes han creat un clímax de violència al carrer i Barcelona “en paga les conseqüències”.

Manuel Valls ha fet molta referència als “problemes de la gent” i ha parlat de lloguer, pisos turístics, top manta i la gestió de l’aigua a la ciutat tot i que sense tenir encara lleis concretes i estudiades sobre la taula. “No hi pot haver top manta. No hi pot haver una ocupació de l’espai public”, ha dit, mentre que ha defensat privatitzar alguns serveis públics de la ciutat.

Et pot interessar  El ple de Barcelona tomba el pressupost i Collboni anuncia una qüestió de confiança per tenir-lo aprovat el 2 de maig
Publicitat

Opinió

Minut a Minut