Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

Manuel Valls no va declarar 189.000 euros de la seva campanya electoral

El Tribunal de Cuentas veu sancionable el fet que aquestes despeses les abonés una associació creada pel mateix regidor de Barcelona

Redacció 18/03/2021
Manuel Valls en una foto d'arxiu, ha tornat a França tot i ser regidor a l'Ajuntament de Barcelona.

El regidor a l’Ajuntament de Barcelona, Manuel Valls, no només està aconseguint no aportar res de res al consistori, sinó que hi va arribar cometent irregularitats. Segons ha avançat Metropoli Abierta, el Tribunal de Cuentas ha detectat que BCN pel Canvi-Ciutadans van realitzar despeses en la campanya que van ser abonades per una entitat externa i propietat de Valls, l’associació Barcelona Capital Europea. En total, 188.867,15 euros que van anar dirigits a la campanya per les eleccions del 26 de maig del 2019, i que se salta la llei de finançament de partits, que prohibeix que terceres persones assumeixin l’activitat de les formacions polítiques.

Mentrestant, BCN pel Canvi treu ferro als fets, ja que per ara només es tracta d’un “informe, i no una sanció” i asseguren que els partits constitucionalistes “pateixen una constant intimidació i rebuig social i institucional”. Amb tot, no tan sols es tracta dels 189.000 euros, sinó també d’una altra “deficiència al registre comptable”, ja que la coalició per les eleccions municipals “no ha utilitzat els codis requerits pels comptes electorals dels creditors”.