Diumenge, 22 de maig de 2022 - Edició 1396
La República

Manresa decreta dol oficial en record de la víctima de violència masclista

El Homrani afirma que la mort per violència masclista d’una altra dona és un fet que “no es pot tolerar” com a societat

Agències 15/04/2021

Els grups municipals de l’Ajuntament de Manresa (Barcelona) han acordat decretar dol oficial a la ciutat des d’aquest dimecres fins a aquest divendres per condemnar la mort d’una dona de 34 anys presumptament a les mans de la seva exparella, un home que ja ha estat detingut.

A les 12.00 hores d’aquest dijous es farà un minut de silenci per condemnar els fets a la plaça Major de Manresa, i a l’Ajuntament, que lluirà un crespó negre, les banderes ondejaran a mitja asta, ha informat el consistori en un comunicat.

La dona treballava a la Conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies; en record de la víctima i en rebuig del crim, el conseller Chakir l’Homrani assistirà a l’acte a la plaça Major i a totes les seus de la Conselleria també es guardarà un minut de silenci a les 12.00 hores.

El Homrani ha expressat el seu condol i solidaritat a la família: “La mort per violència masclista d’una altra dona és un fet que no podem tolerar com a societat. No podem i no ho farem. Aquest Govern treballa cada dia per prevenir i lluitar perquè les dones puguin viure lliures i sense sentir-se amenaçades”.

Alcaldia i Govern

L’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, va expressar aquest dimecres el suport de l’Ajuntament als familiars i entorn de la víctima i, abans d’un acte oficial pel 90 aniversari de la República, va rebutjar formar part d’una societat “que permet que un home es vegi amb dret a matar una dona”.

El Govern també ha condemnat els fets en un comunicat en el qual la consellera de la Presidència i portaveu de l’Executiu català, Meritxell Budó, ha cridat a no fer “ni un pas enrere” en l’eradicació de la violència masclista.

El cos sense vida de la víctima va ser trobat aquest dimecres “amb signes evidents de mort violenta” en un pis de Manresa i els Mossos d’Esquadra van detenir després l’exparella com a presumpte autor del crim.

A la nit, la comitiva judicial va procedir a l’aixecament del cadàver i el jutge instructor va ordenar practicar diligències urgents a l’espera que el Jutjat de Violència sobre la Dona assumeixi la investigació del cas aquest dijous, ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).