Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Manipulació de RTVE per mostrar l’estat de les UCI de Catalunya i Madrid

|

- Publicitat -

Nou cas de manipulació per part d’un mitjà de comunicació al servei del Gobierno de Sánchez. RTVE ha compartit uns gràfics sobre l’estat de les UCI a les comunitats autònomes, i ho ha fet de la manera més desordenada i mal interpretable possible. Els gràfics oscil·len molt depenent de la comunitat de la qual es parla, però la manipulació quan es parla de Catalunya i Madrid, és flagrant.

Per començar, posa els gràfics de les dues regions una al costat de l’altra, amb el gràfic de Madrid mostrant que la situació d’alarma a les UCI va clarament a la baixa, i en canvi, a la de Catalunya es veu un procés molt més lent per tornar a la situació habitual de les UCI. Això és degut al fet que en el cas de Madrid han posat les dades totals diàries, mentre quan a Catalunya les dades són acumulades, i encara que aclareixin que les dades són recollides de manera diferent en els dos casos, mitjançant un asterisc, a primera instància, en veure dos gràfics tant diferents un al costat de l’altre, fa veure que la situació a Madrid és molt millor, quan la realitat ha demostrat que no és així.

Publicitat

Et pot interessar  El turisme a Catalunya ja supera en un 3,4% les xifres prepandèmia: el primer trimestre tanca amb més de 2 milions de visitants estrangers
Publicitat

Opinió

Minut a Minut