Dissabte, 23 d'octubre de 2021 - Edició 1185
La República

L’unionisme també es baralla a Catalunya: El PP acusa el PSOE de “trencar la unitat constitucionalista”

Alejandro Fernández diu que decidiran “en breu” si es presenten amb Cs a les eleccions

Avatar
Agències 22/08/2020
Pla mitjà del president del PPC, Alejandro Fernández, i el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, reunits el 2 d'octubre de 2019 (Horitzontal)

El president del PPC, Alejandro Fernández, ha assegurat que “en breu” decidiran si es presenten a les properes eleccions al Parlament amb Cs. “El que és fonamental és que la fórmula sumi i no resti”, ha advertit en una entrevista amb ‘El Mundo’ publicada aquest dissabte en què ha garantit que estaran “a l’altura” de la situació.

“Això no va de sigles, sinó d’il·lusionar l’electorat constitucionalista a Catalunya”, ha afirmat, per la qual cosa ha apostat per tenir “els millors” candidats. “És la responsabilitat del Comitè Electoral del meu partit i estic convençut que encertarà”, ha vaticinat.

Les darreres setmanes, Cs ha estès l’oferta d’una candidatura conjunta també al PSC, una possibilitat que els populars ja han rebutjat. “El PSC, per desgràcia, ha decidit unir la seva sort a ERC i trencar la unitat constitucionalista”, ha criticat Fernández, que ho ha considerat un “gravíssim error” dels socialistes.