Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

L’unionisme de Foment continuarà quatre anys més amb Sánchez Llibre al capdavant

L’actual líder de la patronal és l’únic que ha postulat candidatura per dirigir l’organització empresarial

Redacció 12/07/2022

L’actual president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, revalidarà el càrrec i serà el president de la patronal durant quatre anys més. Aquest dilluns va tancar el termini per presentar-se als comicis i Sánchez Llibre ha estat l’única persona que s’hi ha postulat. Així, com que no hi ha cap llista alternativa, el màxim dirigent de la gran patronal catalana té via lliure per repetir per segon i últim mandat. L’assemblea de Foment es reunirà el pròxim dilluns i proclamarà la nova junta. Els membres de la candidatura encara no s’han donat a conèixer. Sánchez Llibre va presentar 350 avals a finals de la setmana passada, que es corresponen a 2.000 vots, és a dir, el 70% del cens de les eleccions.

La candidatura que presenta “vol contribuir a liderar la resposta econòmica que necessita Catalunya” i té com a “eix central” el retorn de les grans companyies. De fet, aquest és un dels objectius que es va marcar Sánchez Llibre quan va ser escollit el 2018, però, segons va expressar, no ho ha aconseguit. Així mateix, l’ampliació de l’aeroport també serà un dels elements “fonamentals” de la candidatura de Llibre perquè sigui “una realitat en els pròxims anys”.

Els comicis estaven previstos pl mes de setembre, però la junta directiva va decidir avançar-los pel context “d’incertesa econòmica” que es viu a l’Estat.