Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

L’oposició municipal demana una compareixença de Colau pel concert suspès

En l’escrit li demanen “el detall i desglossat de les despeses previstes”

Agències 03/05/2020
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en roda de premsa.

Els grups municipals d’ERC, JxCat, Cs, BxC i PP han registrat aquest diumenge una petició conjunta perquè l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, comparegui en una comissió extraordinària i expliqui els “procediments seguits per l’Ajuntament de cara a l’organització del concert col·lectiu ‘Ens en sortirem’, finalment suspès.

En l’escrit, li demanen “el detall i desglossat de les despeses previstes” del concert, al qual l’Ajuntament va destinar inicialment 200.000 euros i que va ser suspès després que diversos artistes rebutgessin participar després de conèixer aquesta xifra.

A més, reclamen la informació de “quin organisme de l’Ajuntament va ser el responsable de fer la contractació o el conveni d’aquest esdeveniment”, a l’expedient del qual els grups municipals sol·liciten accés.

Els cinc portaveu municipals li demanen que comparegui en la Comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació i Seguretat i Prevenció de l’Ajuntament en una reunió extraordinària per donar explicacions sobre aquest tema.

JXCAT I ERC

En un comunicat, JxCat i ERC destaquen que aquest dissabte Colau “va reconèixer que l’Ajuntament de Barcelona ha utilitzat els mecanismes de contractació que contempla el decret de l’estat d’alarma per organitzar aquest esdeveniment”.

“Des del mateix dia en el qual Ada Colau va presentar l’esdeveniment com un regal per a la ciutat, es van aixecar diverses crítiques des de diferents sectors culturals de la capital catalana”, han lamentat.