Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

La manifestació de la dreta i l’extrema dreta contra la investidura punxa: només 500 persones protesten a les portes del Congrés

Els pocs protestants que hi havia han increpat periodistes i desplegat simbologia franquista

|

- Publicitat -

La manifestació convocada pel PP i Vox a les portes del Congrés dels Diputats per a protestar contra el debat d’investidura de Pedro Sánchez no ha triomfat tant com les protestes nocturnes davant la seu del PSOE. La delegació del govern espanyol a Madrid ha xifrat en aproximadament 500 persones els assistents a la manifestació, enmig d’un gran dispositiu policial motivat, precisament, per les manifestacions nocturnes dels últims 12 diez.

Malgrat els 1.600 agents policials desplegats als voltants del Congrés, i la baixa participació de la protesta, el mig miler de manifestants ha tingut temps d’increpar els periodistes que cobreixen la concentració, com ha estat el cas que ha patit un equip de TV3 que intentava recollir declaracions dels protestants. També s’han viscut moments de tensió entre els mateixos manifestants, quan una persona ha penjat a les tanques col·locades per la policia una bandera franquista amb l’escut de l’àliga, i alguns dels concentrats li han recriminat i li han demanat que la retirés.

Publicitat

Els manifestants han rebut amb crits de suport els diputats i membres de Vox i, en canvi, han criticat els que votaran a favor de la investidura de Sánchez. Es repeteixen les proclames que s’han anat sentint en els últims dies en les protestes com ‘Sánchez a presó’ o ‘No és un president, és un delinqüent”.

El Congrés dels Diputats viu un dels debats d’investidura més blindat dels últims anys. El dispositiu, format per 1.600 agents, consta de 600 agents més dels que va necessitar la investidura fallida d’Alberto Núñez Feijóo, i només permeten acostar-se al Congrés a les persones acreditades, per tal de mantenir els manifestant allunyats de l’edifici i han col·locat tanques per barrar-los al pas. Així i tot, alguns dels diputats i autoritats han entrat al Congrés per una porta secundària per estalviar-se coincidir amb els manifestants.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut