Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

L’ONU condemna la massacre de Melilla i urgeix Espanya i el Marroc a investigar els fets

|

- Publicitat -

Més crítiques a la gestió d’Espanya i el Marroc per la massacre a la tanca de Melilla. En un comunicat, l’Organització de les Nacions Unides (ONU) ha urgit ambdós països a obrir una investigació perquè es dirimeixin responsabilitats sobre la mort de 37 persones que intentaven travessar la frontera cap a territori espanyol el passat divendres.

L’organisme internacional també ha condemnat els fets i ha exigit a la Unió Europea (UE) “ampliar la disponibilitat de vies per una migració segura i ordenada”, així com “prendre mesures per garantir i respectar el dret a buscar i rebre asil”. Per altra banda, l’ONU ha afirmat que la tragèdia es podria haver evitat “si s’hagués incorporat un enfocament integral basat en els drets a les polítiques de frontera”.

Publicitat

A més, ha instat els estats a atorgar una reparació integral dels drets humans violats a les persones afectades, inclòs l’incompliment del principi de no devolució mitjançant retrocessos arbitraris. En concret, l’ONU requereix al govern del Marroc preservar els cossos dels morts a la frontera, identificar-los i tornar-los a les famílies. En el cas dels ferits, reclama una atenció sanitària adequada per a la seva recuperació.

“Demanem a tots els estats que respectin els drets humans dels migrants, inclosos els sol·licitants d’asil, per complir amb les seves obligacions envers la Convenció Internacional i per complir els principis i directrius recomanats sobre els drets humans a les fronteres internacionals”, exigeix l’ONU. A més, recorda que l’ús de la força per les detencions ha de ser proporcionat i ha de respectar els drets humans i que la detenció ha de ser l’últim recurs.

Et pot interessar  SOS Costa Brava exigeix la protecció “urgent” del 30% dels ecosistemes marins i terrestres de Catalunya
Publicitat

Opinió

Minut a Minut