Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

L’OMS alerta que es preveu un “augment significatiu” dels casos a Europa per la variant òmicron

|

- Publicitat -

El director regional per a Europa de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Henri Kluge, ha demanat als governs i autoritats que es preparin per a un “augment significatiu” dels casos al continent per la variant òmicron.

“Veiem com s’aproxima una tempesta”, ha dit Kluge en referència a l’òmicron, que ha assenyalat que ja és dominant a alguns països europeus com Dinamarca, Portugal o el Regne Unit i on està generant “ràtios de transmissió mai vistos”. “Aquesta variant pot escapar a immunitats prèvies i, per tant, pot infectar els que ja ho han estat en el passat, als no vacunats o als que s’han vacunat fa mesos”, apunta el director per a Europa de l’OMS.

Publicitat

A més, Kluge ha afegit que els recuperats tenen entre tres i cinc vegades més de possibilitats de tornar-se a infectar amb l’òmicron en comparació amb la delta.

Tanmateix, Kluge ha assenyalat que no se sap encara si l’òmicron causa una malaltia més greu o no que la delta. Segons l’OMS, el 89% dels primers contagis d’òmicron a Europa tenen símptomes com tos, mal de coll i febre.

La majoria de casos d’òmicron a Europa s’han registrat en joves d’entre 20 i 30 anys i la variant s’ha detectat en almenys 38 dels 53 països de la regió.

Et pot interessar  Familiars de les víctimes de la residència de Tremp declaren que el centre va ser "la casa dels horrors" durant la covid
Publicitat

Opinió

Minut a Minut