Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

L’oficina del ministeri de Foment liderat per Ábalos respon de males maneres a la Plataforma per la Llengua

|

- Publicitat -

Enèsima discriminació del català per part del Gobierno de España. La Plataforma per la Llengua va enviar un correu al ministeri de Foment, liderat per Ábalos, que entén perfectament el valencià, reclamant que el nou portal web de Renfe no diferenciés entre català i valencià. A través d’un informa de la mateixa Plataforma, s’ha denunciat que 24 hores després d’enviar el correu, “la secretària particular del ministre ha respost amb un escarit nos podrían enviar la carta en castellano’“.

El col·lectiu critica que aquest escrit “no al·lega cap motivació, ni tan sols ho demana si us plau ni amb un interrogant. Vénen a donar una ordre”. D’aquesta manera es fa encara més evident la discriminació de les llengües cooficials per part de l’Estat espanyol. La Plataforma ha demanat que l’Estat “tingui més sensibilitat per les llengües cooficials” i exigeix al Gobierno que aturi la fragmentació de la llengua com fa en 43 dels seus 97 webs que tenen una versió en català i en valencià.

Publicitat

Et pot interessar  Catalanofòbia del cònsol equatorià a les Balears: afirma que la llengua "discrimina", "segrega" i "roba oportunitats"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut