Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

L’odi extrem de Lambán: Diu que la reforma del Codi Penal hauria de servir per “agreujar” les penes de l’1-O

|

- Publicitat -

El president del govern d’Aragó, Javier Lambán, eleva el to en les crítiques a la reforma del Codi Penal. Fent evident el seu antiindependentisme més exacerbat ha considerat que en comptes de reduir les penes pels delictes relacionats amb l’1-O, la reforma hauria de servir per “agreujar” les penes. “Malversar fons públics per finançar la comissió d’un delicte tan gravíssim com el que van cometre els independentistes catalans l’octubre del 2017, en comptes de tenir cap mena de consideració, hauria de tenir un agreujament”, ha sentenciat.

En unes manifestacions des d’Alcañíz, Lambán ha alertat que la reforma del Codi Penal està “desarmant” l’Estat en un moment en què precisament caldria “rearmar-lo”. El president d’Aragó sí que no ha dubtat a alinear-se amb la part socialista de l’executiu a l’hora de rebutjar el referèndum que proposa ERC, i en el fet que si s’ha de votar alguna cosa sigui un Estatut d’Autonomia.

Publicitat

Temor a un referèndum com el que planteja ERC

En tot cas, ha apuntat que el fet que ERC plantegi un referèndum demostra que els independentistes “tenen clar el seu full de ruta per avançar en el seu procés de desconnexió”. Per això, en aquests moments “tots els demòcrates i partidaris de la Constitució” haurien de plantejar-se el repte que planteja l’independentisme com una “prioritat absoluta”.

“Tots els demòcrates espanyols hem de ser autocrítics amb el que hem estat fent en els últims 30 anys a l’hora d’organitzar la governabilitat del país i hauríem de pretendre que la governabilitat del país no depengui dels extrems, ni dels independentistes ni dels extremistes de cap orientació ideològica”, ha dit.

Et pot interessar  ERC, PSC, Junts, comuns i PPC coincideixen a reclamar un millor finançament en el primer debat preelectoral del 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut