Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

L’obsessió de Pedro J. per convertir el català en una llengua minoritzada i perillosa

Utilitza les 'fakenews' del diari Crónica Global per fer creure que els "radicals independentistes" volen imposar el català

|

- Publicitat -

Pedro J Ramírez té com a obsessió abatre la llengua catalana, una creuada personal que l’ha portat a utilitzar els mitjans de comunicació que controla per atacar i acusar els defensors de la llengua catalana de “supremacistes”. El periodista imita la nefasta història de “La Ràdio lliure dels mil turons”, emissora acusada de ser peça clau en el genocidi ruandes, ja que va atiar l’odi entre les dues comunitats amb mentides i amb el suport del govern de Ruanda.

Criminalitzar els que defensen la llengua

Publicitat

“El independentismo más radical apuesta por el modelo de la Escola La Bressola de Perpiñán, hipersubvencionada por el Govern y que obliga a los alumnos franceses a relacionarse en esta llengua”

Així formula la notícia una de les seves redactores més intransigents amb la pluralitat lingüística, Maria Jesús Cañizares, que escriu una de les perles destinades per atiar l’odi contra els catalans per gosar defensar la seva llengua avui encara minoritzada.

Atacar les entitats que defensen la llengua Catalana com La Bressola de la Catalunya Nord

“El reto es el patio de recreo”

“El denominado català al pati gana enteros entre ese secesionismo que, como Coromines, se inspira en La Bressola, un conjunto de escuelas que nació en 1976 en Perpiñán (Francia) –el independentismo define esta zona como la Catalunya Nord– y que durante años ha sido igualmente subvencionada por Gobierno catalán.”

Una darrera perla d’aquest digital nascut per atacar l’independentisme amb Fake News

En este grupo de escuelas –un total de ocho centros donde cursan sus estudios más de 1.000 alumnos– “el catalán no es sólo la lengua de los aprendizajes sino la lengua del grupo, la del juego, la de las confidencias, la de la discusión… La lengua de vida dentro de la escuela”, explica en su página web. “El reto, hablemos claro, es el patio de recreo”, afirman sus responsables, quienes aseguran que “nuestra experiencia nos demuestra que la escolaridad en inmersión no pone en entredicho la buena adquisición del francés; al contrario, la fortalece”.

Donar veu a les associacions que ataquen sistemàticament el català

Et pot interessar  (VÍDEO) Mushka carrega contra els catalans que defensen la llengua catalana

“Para la presidenta de la Asamblea por una Escuela Bilingüe en Cataluña (AEB), Ana Losada, este modelo de enseñanza “es propia de talibanes, pues no solo utilizan el catalán como lengua vehicular, sino que intentan cambiar la lengua materna de los niños”. La lingüista Mercè Vilarrubias, recuerda que “la inmersión se basa en una obligación.”

Publicitat

Opinió

Minut a Minut