Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Llum verda al decret del Govern pel català a l’escola fruit de l’acord d’ERC, Junts i Comuns

|

- Publicitat -

Aquest matí el Parlament ha validat el decret llei que té l’objectiu de protegir legalment els projectes lingüístics de les escoles i fer front a la sentència que imposa un 25% de castellà a les aules. Tot un mes més tard que l’aprovés el mateix Govern.

Sense els comuns, Esquerra i Junts no haurien pogut donar viabilitat al decret llei, el qual pretén ser un complement de la llei per protegir el català a les escoles que va ser aprovada el 8 de juny després de quedar aturada fins al dictamen positiu del Consell de Garanties Estatutàries.

Publicitat

Així mateix, el consell d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray ha volgut insistir que gràcies al decret, avui dia els centres escolars gaudiran de “seguretat, l’acompanyament i la protecció jurídica”.

Els socialistes no han donat suport en aquest nou instrument, ja que s’oposa massa a la sentència del 25% de castellà a les aules declarada pel TSJC. És que del cert, el decret rebutja plenament aquesta sentència, perquè titlla d'”inaplicables” els percentatges, segons la nova formulació de llei, han de ser els criteris pedagògics els que han d’operar a l’escola.

Un cop emès el decret, es va fer arribar unes instruccions a les escoles que fixaven que durant el mes de juny els 5.000 centres de Catalunya havien de respondre a un formulari. Els centres que varen respondre de manera afirmativa als interrogants no hauran de fer canvis; en cas contrari, tindran tot el curs vinent per adaptar-s’hi.

Et pot interessar  Lluís Puig demana a Junts repetir a les llistes del 12-M per “poder tornar a trepitjar el Parlament”
Publicitat

Opinió

Minut a Minut