Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Lluís Puig, sobre el rebuig de Bèlgica a l’extradició: “Demostra que no podem tenir un judici imparcial”

|

- Publicitat -

El conseller a l’exili Lluís Puig ha celebrat el segon rebuig de Bèlgica a l’extradició pel cas de l’1-O. “Demostra que no podem tenir un judici imparcial”, ha dit el terrassenc en una roda de premsa virtual amb els mitjans. Puig ha afirmat que la decisió del Tribunal d’Apel·lació de Brussel·les d’aquest dijous “reafirma” la seva “lluita des de l’exili”. “Què més cal fer perquè Espanya aturi la persecució ideològica i la repressió?”, s’ha preguntat Puig. Un dels seus advocats, Gonzalo Boye, ha assegurat que la decisió judicial belga “és bona” també per als presos independentistes perquè conclou, segons la defensa, que hi ha “el risc de vulneració de la presumpció d’innocència” a Espanya.

De fet, l’equip jurídic de Puig ha celebrat especialment aquest nou argument que afegeix Apel·lació a la resolució del tribunal de primera instància, que només denegava l’euroordre per manca de competència del Tribunal Suprem.

Publicitat

“Aquesta decisió confirma les conclusions d’altres òrgans internacionals que prèviament havien revisat el cas”, ha recordat el vicepresident del Parlament i lletrat, Josep Costa, remarcant que els jutges belgues han citat també aquest cop la resolució del Grup de Treball sobre Detencions Arbitràries de l’ONU.

Et pot interessar  Puigdemont confia que la sentència del TJUE sobre grups identificables afavorirà altres col·lectius
Publicitat

Opinió

Minut a Minut