Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Lluís Puig, després del rebuig definitiu de la seva extradició: “Sánchez ja té arguments per moure fitxa”

|

- Publicitat -

L’exconseller de Cultura Lluís Puig creu que el rebuig definitiu de Bèlgica a l’extradició per una qüestió de drets fonamentals deixa Espanya “descol·locada” i en risc d’apartar-se dels estàndards europeus. “El govern de Pedro Sánchez ja té arguments per moure fitxa i demostrar si realment vol canviar les coses”, ha assegurat Puig aquest divendres en declaracions a l’ACN. El candidat número 9 per Barcelona de JxCat el 14-F ha celebrat que la fi de l’euroordre li permeti fer campanya electoral els pròxims mesos com un “ciutadà europeu lliure”, si bé encara està pendent de l’aixecament de mesures cautelars imposades per la justícia belga. Així, confia poder exercir com a diputat si guanya l’escó al Parlament.

Puig s’ha sorprès aquest divendres en veure que la fiscalia belga, actuant en nom de les autoritats espanyoles, han renunciat a esgotar l’última via de recurs davant del Tribunal de Cassació per intentar entregar-lo a l’Estat. “No ho esperàvem”, ha reconegut. La seva defensa fins i tot havia començat a preparar el litigi a Cassació.

Publicitat

L’exconseller de Cultura està convençut que la sentència ferma de Bèlgica en el seu cas ajudarà a “totes les persones exiliades” i també als presos independentistes en els seus recursos finals al Tribunal Europeu de Drets Humans d’Estrasburg.

Et pot interessar  Puigdemont obre una pàgina web on demana el suport de la ciutadania a la seva candidatura del 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut